5-годишният Рамирес Сангино, страдащ от аутизъм, може да отгатва мислите на майка си

Вярвате ли в телепатията? Ако не вярвате, петгодишният Рамзес Сангино може и да успее да промени мнението ви.

Той успява с изумителна точност да отгатва числата, които произволно си намисли майка му, пише "Дейли мирър".

Към момента малкият Рамирез, който страда от аутизъм, изучава седем езика и решава сложни математически задачи. Той свободно може да рецитира текстове на древногръцки, на староеврейски, на арабски и на японски, може да напише цялата таблица на Менделеев.

Уменията на Рамзес да разчита от разстояние числата, които се изправят пред погледа на майка му Никс, го поставят в челната петица на вундеркиндите в света.

В клипчета, качени в мрежата от майка му, се вижда как той чете мислите на майка си и отгатва 38 числа, написани на дъска, без да ги вижда.

Виж още: Да поискаш чиста вода за рождения си ден

Според тестове в лабораторна среда, проведени с Рамзес от д-р Даян Пауъл от Харвардския медицински университет, той познал чрез телепатия 16 от 17 числа.

Учените обясняват тази негова дарба с обстоятелството, че тъй като не е могъл да развие нормална комуникация с майка си заради аутизма си, той е развил с нея паралелна, паранормална телепатична връзка.

В опитите си д-р Пауъл използвала генератор на случайни числа. Майката ги записвала и започвала да си мисли за тях. Рамзес почти безпогрешно ги отгатвал. 

Виж още: Психолог определи зодиите с най-много гении

В момента големият проблем пред семейството е да се намери подходящо училище за детето, което се явява едно от петте най-умни хлапета на света.