... с новия клип на "D2" към рокбаладата на Дидо по текст на класика Сашо Петров

Краят на лятото вече може да настъпи - D2 пуснаха клипа към рокбаладата от албума "Феникс", който излезе през 2014 г.

"Краят на лятото" е носталгично парче по музика на фронтмена Дидо, който я сътворил още преди осем години, но я записал с групата едва сега, за албума, който Митко Кърнев и компания записват за година и половина в бивша резиденция на Тодор Живков в Осоговската планина.

"Музиката трябва да говори сама за себе си. За мен това парче е някакъв преживян и споделен момент на зрялост и ми напомня за истински стойностните неща в живота", споделя вокалистът Дeян Каменов. Текстът е дело на Александър Петров, облякъл в думи някои от най-популярните парчета в българския рок.

Концепцията за видеото идва от самото парче - с акустичния риф и усещането, което идва с края на лятото и началото на есента. Визуално те са представени в атмосферата по залез слънце върху покрива на 22-етажна сграда.

Летните кадри на групата от най-запомнящите се техни концерти, пътувания и моменти заедно - край огъня, на брега на морето, - се прожектират върху стените, като така визуализираният спомен за отминалите дни се смесва с настоящето в черно-бялата естетика на клипа.