Трейлърът на "Пан", който се очаква да е сред кинохитовете на лято 2015, ни показва младия Хук и как сирачето Питър се озовава в Ничия земя

Предисторията на "Питър Пан", по кината на 3D от 24 юли, е режисирана от Джо Райт, екранизирал класики като "Гордост и предразсъдъци" и "Ана Каренина".

Хук, игран от Гарет Хедлънд ("Трон: Заветът", Патрокъл в "Троя"), е още младок и не е заменил ръката си с кука, а капитан на пиратите е Черната брада - заради който Хю Джакман обръсна главата си, пусна брадичка и тлъст мустак.

Руни Мара е индианката Тигрова Лилия, супермоделът Кара Делевин се появява в ролята на русалка, в Питър Пан се превъплъщава дебютантът Ливай Милър, а Аманда Сийфрайд е майка му Мери.

Това не е първият игрален филм по детската повест на Джеймс Матю Бари - П.Дж.Хоган режисира "Питър Пан" от 2003-та, а през 1991-ва Стивън Спилбърг засне продължение на историята, с Робин Уилямс като порасналия Питър. "Дисни" правят пълнометражна анимация още през 1953-та, а най-ранната версия е немият филм от 1924-та.

Неотдавна имаше и нова тв постановка, по мюзикъла от 1954-та - Peter Pan Live! на Ен Би Си, където капитан Хук се играе от Кристофър Уокън.