Няма как да не изпитате възхищение към духа на този младеж

Запознайте се с Бен. Той е роден с детска церебрална парализа. Болестта представлява нарушаване на двигателните фунции в следствие на неразвит мозък или някакво мозъчно увреждане, причинено по време на бременността или при самото раждане. Церебралната парализа се проявява още в първата година и понякога децата, страдащи от тази болест са сериозно засегнати във физически или ментален аспект.

Случаят с Бен не е такъв. Когато се ражда, лекарите му предричат събда, подобна на тази, която описахме. Те прдупреждават, че той няма да може да се научи да ходи и ще има умствена изостаналост. Бен обаче не приема тази съдба и отказва болестта да определя живота му.

Той се напряга и започва да тренира борба, влиза в колеж, а тъй като там спортът борба не е развит, започва да тренира вдигане на тежести.

Бен все още ходи и говори с известни проблеми, но въпреки това той продължава да се бори и да си поставя нови и нови цели. И определено знае какво е да изстрадаш победата. Според него най-трудно е било да престане да се възприема като жертва и да започне да живее.