Седем години след филма, с който получи "Оскар" за главна женска роля, актрисата се превъплъти в британската кралица и на театралната сцена. Кога е последният шанс да гледате представлението в София?

Текстът отново е на Питър Морган - неговата пиеса "Аудиенцията", поставена през 2013 г. с голям успех в лондонския театър "Гилгуд", а публиката по света гледа на живо по кината чрез сателитна връзка.

На Уест Енд тази постановка вече не се играе, а последният шанс да я видите сега е на 11 февруари, когато в "Синема сити" се показва автентичен запис от оригиналното сателитно излъчване. 

Режисьор на "Кралицата" (2006) беше Стивън Фриърс, а "Аудиенцията" е поставена от Стивън Долдри, също номиниран за "Оскар", режисьор на "Били Елиът" и "Часовете".

Сюжетът:

В продължение на 60 години Елизабет Втора приема на седмична аудиенция на четири очи в Бъкингамския дворец всеки от 12-те министър-председатели по време на нейното царуване - от Уинстън Чърчил до настоящия, Дейвид Камерън. Кралицата и премиерът имат мълчаливо споразумение никога да не повтарят казаното помежду си, дори пред семействата си. "Аудиенцията" нарушава този обет за мълчание с въображаема поредица разговори...

Тези частни аудиенции бележат както живота на кралицата от млада майка до баба, така и развитието на втората Елизабетинска епоха. Политиците идват и си отиват, но тя остава постоянна величина, очакваща да приеме следващия си министър-председател...

Вижте и забавен откъс, озаглавен Gangnam Style.