Актьорът връчи "Оскара" за филм на годината на Джордж Клуни, Грант Хеслов и Бен Афлек, а зад кулисите се снима с тях, като освен това не пропуска да изкаже възхищението си от Дженифър в "Наръчник на оптимиста"... в неподходящ момент

Джак Никълсън прекъсва носителката на "Оскар" за главна женска роля, докато тя записва интервю за сутрешния блок на Ей Би Си. Телевизията ни предлага точно този откъс, в който ветеранът се извинява, че се е появил неканен по време на интервюто, но вметва, че младата актриса много му напомня за жена, в която е бил влюбен навремето. "О, наистина? Имам ли вид на нова приятелка?", реагира тя, но той продължава: "Мислих за такава възможност"... въпреки че би могъл да й бъде дядо (той е почти на 76, тя - на 22).

Дженифър, видимо ужасена от тази перспектива, крие лице в шепите си, но зад гърба й Джак, с емблематичните си тъмни очила, продължава да наднича... "Още ли е тук?", пита тя водещия, но Никълсън сам се издава, като подхвърля: "Ще чакам!".

Възклицанието на лауреатката вече е доста по-силно: "Боже мой!... Трябва ми огледало за обратно виждане!". По-късно, на въпроса какво ще запомни от тази вечер, тя е категорична: "Това!" - запознанството си с Джак Никълсън по такъв необичаен начин.

Другата победителка при актрисите - Ан Хатауей, също дава интервю, но е категорична, че нейното събитие за вечерта е статуетката в ръцете й (въпреки че излезе на сцената и за да пее - с Хю Джакман и останалите си колеги от "Клетниците"). По-миналата година тя водеше церемонията в тандем с Джеймс Франко - а преди това е пяла с Хю Джакман, когато и той самият бе в ролята на водещ.