През почивните дни по Коледа катастрофира камион с гранични полицаи, изчезна самолет, горя ферибот, а десетки столичани се потрошиха в поледицата... Някои известни личности също се погрижиха потокът с новини да не секва

В края на лятото, близо месец преди да замине за Маями, Мика Стоичкова сложи край на връзката си с актьора Иво Аръков. Зад Океана тя живее при семейството си, работи в местната телевизия и среща нов човек, който "я кара да се чувства специална и обичана".

Аз получих своя коледен подарък малко по-рано, затова щастието ми в навечерието на най-светия празник е пълно, сподели тя, показвайки силуета на любимия си върху поздравителна картичка за Коледа - а по-късно уточни, че той не е американец.

Не всички звездни новини по празниците обаче бяха с положителен знак. Всяка година по това време поне една известна двойка оповестява развода си. Сега това е американският комик Крис Рок, който се разделя със съпругата си след близо 20-годишен брак.

Виж още: Звездните раздели на 2014 г.

По празниците немалко знаменитости се почувстваха длъжни да информират феновете си в социалните мрежи какво им е донесъл Дядо Коледа.

Хю Джакман например се похвали с подранил подарък - сестричка за домашния им любимец Дали. Новото кученце на фамилията получи името Алегра.

Семейството на Алиша Кийс също се сдоби с нов член - певицата роди момченце, което бе кръстено Генезис Али Дийн.

Бременната Алиша Кийс връчва на Ариана Гранде една от двете й статуетки при раздаването на Европейските музикални награди на MTV в Глазгоу, 9 ноември 2014 г.

Какви други подаръци получават известните? Дамите - най-често бижута и коледна пуйка, доставена от не по-малко знаменит шеф-готвач (справка: Опра Уинфри). Господата пък се радват на играчки, съответстващи на техния дебел портфейл.

За пример тук ни служи Джъстин Бийбър, който се похвали със своя нов частен самолет в "Инстаграм", където разчистването на фалшиви спам профили го детронира като звездата с най-много последователи, но все пак му остави над 20 млн. фена.

Хелена Бонам Картър и режисьорът Тим Бъртън избраха навечерието на Коледа, за да потвърдят, че от няколко месеца не живеят заедно, но запазват приятелски отношения в името на двете си деца.

Те бяха двойка, откакто актрисата се снима под тежък грим във филма му "Планетата на маймуните" (2001). След това е участвала в почти всеки негов проект, като на екрана обикновено си партнира с Джони Деп.

Според британската преса причината е в Бъртън и неговата "криза на средната възраст", зад което обикновено се крие друга, по-млада жена. Той е на 56, а досегашната му половинка - на 48.

Догодина предстои да я гледаме като Феята кръстница в "Пепеляшка" на Кенет Брана, в историческата драма "Суфражетки" и новия филм на Стив Маккуин Codes of Conduct. През 2016 г. тя се завръща като Кралицата на сърцата в продължението на "Алиса в Страната на чудесата" - "Алиса в Огледалния свят", режисирано този път от Джеймс Бобин.