С премиерата на "Спри и се запали" (Halt and Catch Fire) у нас тръгва американският канал Ей Ем Си

Тексас, 1983 г. По кината дават "Завръщането на джедаите", а сп. "Тайм" вече е провъзгласило компютъра за машината на 1982-ра, след като Ай Би Ем са пуснали в продажба своето писи.

В "Спри и се запали" / Halt and Catch Fire Лий Пейс (елфическият крал Трандуил в "Хобит"), Скут Макнеъри и Макензи Дейвис играят трима аутсайдери: визионер, инженер и гений, поели личен и професионален риск в надпреварата за създаването на компютър, с който да променят света - и да отхапят своя дял от зараждащия се многомилионен пазар.

Виж още: Колекционерски "Епъл" за рекордна сума

Джо Макмилън (Пейс) е бивш ръководен кадър от IBM, който смята да конкурира бившите си работодатели чрез своята собствената компания "Кардиф илектрик", с помощта на Гордън Кларк (Макнеъри) и младата, но талантлива Камерън Хау (Дейвис).

Премиерата на сериала на 5 ноември, от 23 ч., с нов епизод всяка сряда, слага начало на промяната във филмовия канал MGM, който се преименува на AMC в 14 европейски държави.

Виж още: Първите 10 години на WWW

В актива на Ей Ем Ес са хитови сериали като "В обувките на Сатаната" (Breaking Bad) и "Живите мъртви", а другото премиерно заглавие, което предлагат, от 6 ноември също в 23 ч., е "Разделителна линия" (The Divide).

Поредицата от осем епизода е посветена на морала, амбициите, етиката, политиката и расовата принадлежност в съвременната правосъдна система.

Социална работничка се задълбочава в случая на затворник, осъден на смърт, за който вярва, че е несправедливо обвинен в убийство - и това я изправя срещу избухливия районен прокурор. Сериалът проследява тяхната конфронтация, личния им живот и доказването на вината (или невинността) на затворника.