"Мьобиус" е френски трилър с носителя на "Оскар" за "Артистът", а в актьорския състав е и двойник на Абрамович... Гледай в Kidamom.com заедно с други филми онлайн

Гледай "Мьобиус" онлайн в Kidamom.com

След като спечели "Оскар" с черно-белия "Артистът" (който беше и ням, за не се усеща акцентът му), Жан Дюжарден продължи да се снима в холивудски продукции като "Вълкът от Уолстрийт" и "Пазители на наследството", но не изостави и родното френско кино.

Ролята му в шпионския трилър "Мьобиус" (2013) на Ерик Рошан е на руския таен агент Григорий Алексеевич Любов с кодово име Мойсей, който бива изпратен в Монако да следи задграничните операции на олигарха Иван Ростовски (Тим Рот).

В хода на разследването срещу прането на пари е наета американската финансистка Алис (Сесил дьо Франс), която работи за руска банка. Източният Джеймс Бонд обаче основателно започва да я подозира в двойна игра с ЦРУ и прави неразрешен ход, като влиза във връзка с нея. Помежду им пламва забранена страст, която излага на риск не само кариерата, но и живота им...

Легендата разказва, че режисьорът Ерик Рошан, известен и със сериала Mafiosa (2006-2014), е избрал Тим Рот специално заради визуалната му прилика с Роман Абрамович. Заглавието на филма пък е взето от т.нар. лента, или лист на Мьобиус, демонстрирана още в първите кадри от трейлъра.

Рот и Дюжарден говорят на развален руски, но за по-голяма автентичност са взети поддържащи рускоезични актьори като Дмитрий Назаров (главният готвач от сериала "Кухня") и Владимир Меншов (режисьор на отличената с "Оскар" мелодрама "Москва не вярва на сълзи"), който играе шефа на Григорий Алексеевич.