Градът, станал известен с рок концертите си, отменя за пръв път насрочено шоу

Изборите донесоха промяна в Каварна, но дали е за добро? След като дългогодишният кмет на града Цонко Цонев отказа да се кандидатира за още един мандат, Нина Ставрева беше избрана на негово място. И вече отмени първия концерт в Столицата на рока, пише OFFnews.

Насроченият за нощта на Нова година концерт на Йорн Ланде (Jorn Lande) и групата на успешния български музикант Николо Коцев "Кикимора" е бил отказан.

Вчера е било изпратено и писмото до Йорн Ланде, с което той е уведомен, че концерт няма да има.

Това е първият случай, когато вече обявен концерт в Каварна се отменя - и първата Нова година от 13 години насам, която Столицата на рока посреща без рокконцерт.

Решението на кметицата може да постави под съмнение и летните рокфестивали, с които градът стана известен. През кампанията си тя обеща, че фестове ще има, а тя само ще надгражда вече постигнатото.

Изборни драми

Ставрева беше избрана за кмет на община Каварна, след като управлявалият три мандата Цонко Цонев не се кандидатира отново.

"Кметълът" Цонев подкрепи своята заместничка Галя Иванова, която спечели предварителните избори за кандидат-кмет на ГЕРБ. От партията обаче не се съобразиха с желанието на електората си и издигнаха друг кандидат, който не стигна до балотаж.

На втория тур ГЕРБ изненадващо не подкрепиха отново Иванова, а заеха позиция в полза на кандидатката на БСП Нина Ставрева.

Почти всички хотели в Каварна бяха резервирани на 100% за новогодишната нощ. Очакванията на хотелиерите са, че след отмяната на концерта повечето резервации ще бъдат отменени, пише още изданието.

Източник: OFFnews.bg