Централният блокировач Виктор Йосифов, който вчера изкълчи глезен по време на първия гейм в мач с Русия, няма да може да играе за националния отбор по волейбол до края на световното първенство в Полша

Виктор се контузи, след като стъпи неволно под мрежата на крака на гиганта в "Сборная" Дмитрий Мусерски при опит за блокада, пише Sportal.bg.

Йосифов бе изведен още при второто техническо прекъсване на първата част, а изследванията днес са показали, че здравословното му състояние е доста сериозно и не позволява да продължи да играе до края на световното.

Така Пламен Константинов ще може да разчита само на двама централни блокировачи до края на Световното - Теодор Тодоров и Светослав Гоцев. В мача с Русия вторият диагонал Данаил Милушев игра като централен блокировач, а опит на този пост има и Цветан Соколов, който половин сезон игра на тази позиция в италианския "Кунео".

На 10 септември българският отбор стартира участието си във втората групова фаза на първенството. Първи съперник на българите е световният шампион Бразилия.