Според "Меридиан мач" вратарят на "Лудогорец" е победител в годишната класация на БФС

Доброто представяне на Владислав Стоянов през изминалата година е на път да му донесе още едно признание. Според в. "Меридиан Мач" вратарят на "Лудогорец" ще получи отличието "Футболист №1 на България за 2014 г.", изпреварвайки своя съотборник Светослав Дяков.

Вратарят, който е юноша на ЦСКА, ще бъде първият играч в историята на "Лудогорец", който печели приза.

Силна година за Стоянов

2014-а бе много силна за Стоянов. Представянето му в Европа може да се определи като много добро, като в мачовете от предварителните кръгове и в групите на Шампионската лига той успя да спаси три дузпи, включително една изпълнена от Кристиано Роналдо.

Като знак за добрата му игра, Стоянов бе избран за най-добър вратар в груповата фаза на Шампионската лига от авторитетния сайт WhoScored.com.

Победа и при треньорите

Според изданието и в сблъсъка за най-добър треньор за 2014 г. "Лудогорец" отново ще е победител. Георги Дерменджиев най-вероятно ще бъде избран за най-добър наставник у нас, като изпреварва с малко своя колега в ЦСКА Стойчо Младенов.

Очаква се БФС да обяви победителите по категории след 15 януари. Допълнително ще бъде уточнено кога ще бъде самото награждаване.