205-сантиметровото крило на "Арис" изкара впечатляващ сезон и влезе в полезрението на някои от най-големите баскетболни отбори в Европа

Българин ще играе за един от най-силните баскетболни отбори в Европа. Александър Везенков официално премина в испанския "Барселона", съобщава Спортал.

Договорът на българина ще бъде за 4 години, като досегашния отбор на Везенков "Арис" (Солун) ще получи 315 хил. евро за правата на 19-годишния играч.

В контракта между Везенков и "Барселона" е заложена "НБА аут" клауза, според която той може да заиграе отвъд океана срещу сумата от 1 милион евро.

Феноменален сезон

Миналият сезон бе най-успешният досега за 205-сантиметрово крило, като той бе избиран няколко пъти за най-полезен играч в гръцкото първенство. Везенков влезе в плейофите като реализатор №1 на сезона в Гърция. За 35 мача през сезон 2014/2015 той записа средно по 17 точки и 7,3 борби.

Новият му отбор "Барселона" пък е сред най-добрите в цяла Европа. Каталунците са 23-кратни шампиони на Испания и 18-кратни носители на Купата на Краля, като освен това имат и два триумфа в най-силната европейска клубна надпревара - Евролигата.

През настоящата година те останаха на крачка от върха, отстъпвайки в битката за титлата на големия си съперник Реал (Мадрид).

Повече новини от света на спорта четете на Football24.bg

Източник: "Спортал"