Сигурни сме, че и ти се ядосваш, когато излееш душата си в статус във "Фейсбук" и след минута забележиш, че си изпуснал запетайка, която разваля целия ти шедьовър.

Вместо да се надяваш, че никой не е забелязал, докато триеш и отново публикуваш статуса си, социалната мрежа най-накрая добави дълго жадувания бутон Edit/Редактирай.

От компанията са потвърдили пред NBC, че вече е започнало интегрирането на новия бутон в уеб интерфейса им, както и в мобилните им приложения - започвайки с Android, а по-късно и на iOS. 

Виж още: Следващата версия на Android ще се нарича Kit Kat

Ако си направил грешка или си измислил по-добър вариант на публикацията си, просто натисни малкото падащо меню отдясно и избери Edit/Редактирай.

Тази проста функционалност обаче отне на компанията доста време, а причината са възможностите за злоупотреба с нея. 

Представи си, че някой публикува текст, който събира куп харесвания, след което редактира съдържанието и се оказва, че приятелите му са харесали нещо ужасно. 

Проблемът вече си има решение. Ако публикация или коментар са редактирани, потребителите ще имат възможност да видят всички техни версии преди това. Това би трябвало да сведе злоупотребите до минимум. 

Ако ползваш "Фейсбук" на настолния си компютър, би трябвало вече да разполагаш с новата функционалност. Тези, които имат последната версия на Android на мобилните си устройства, също трябва да я имат. Потребители на iPhone и iPad обаче ще трябва да почакат още малко.