"Мейджоу Хака", с който подписа през февруари, беше 12-ият клуб в кариерата на 31-годишния нападател. Българинът обаче останал недоволен от нивото на футбола там

Изненада долетя от далечен Китай - Валери Божинов си тръгва от "Мейджоу Хака", съобщава в. "Стандарт". Българският нападател вече провел разговор с треньорския щаб и обяснил за намеренията си. Именно заради това не играл в последния мач на тима срещу "Баодинг", завършил 1:1.

В близките дни Божинов сяда на масата и с ръководството на клуба, за да изяснят двете страни по какъв начин ще се разделят. 

Причината Валери да иска да напусне, въпреки че има договор за 1 млн. евро, е ниското ниво на футбола както в отбора, така и в първенството, уточнява "Стандарт". Според всекидневника бившият нападател на "Ман сити", "Фиорентина" и "Ювентус" не се чувства щастлив в Китай.

"Очаквах друго, когато ми говориха за Китай. Тук не изпитвам удоволствие от футбола, а това е водещото за мен, а не парите. Съвсем скоро ще стане ясно, къде ще играя", разкрива Божинов пред вестника.

Според изданието към него вече имало интерес от няколко европейски клуба, а също така и от арабски тимове, които също могат да извадят много пари за подписа му.

Иначе откакто заигра за "Мейджоу Хака", 31-годишният нападател има три гола и една асистенция. Още в края на март той допринесе за равенството (2:2) в контролата на отбора като гост на шампиона и тотален хегемон от шест години в китайското първенство "Гуанджоу Евъргранд". Тогава българинът се разписа от дузпа за 1:1 в 25-ата минута, а по-късно подаде за гол на централния нападател Джонас.

"Мейджоу", с който подписа през февруари, е 12-ият клуб в кариерата му, а Китай - шестата държава, където отиде да играе. Към него тогава имаше интерес и от Казахстан. Предишният му отбор беше сръбският "Партизан" (Белград).

Виж още: "Партизан" се опитва да разкара пеещата си звезда Божинов

"Не мога и да си помислям в Европа за такива суми. Надявам се да вкарам доста голове и да помогна на тима. Това е малък отбор, който миналата година е влязъл във втора дивизия, а целта тази година е да направим по-добро класиране от миналогодишното 12-о място. Всички виждате, че в Китай футболът се развива с уникална скорост... Досега в кариерата си съм имал няколко предложения през годините от Азия, които винаги съм отказвал, но този път мисля, че е точният момент да продължа кариерата", сподели тогава Божинов пред Sportal.bg.

Източник: в. "Стандарт", Sportal.bg