От сръбския гранд искаха да продадат българския нападател, станал известен в последно време с музикалните си поздрави в социалните мрежи, но в крайна сметка той остава с тях поне до лятото

Ръководството на сръбския футболен гранд "Партизан" (Белград) трябва да се примири с идеята, че Валери Божинов остава в клуба поне до лятото. През трансферния прозорец сръбският гранд се опитваше да продаде нападателя, но всички опити претърпяха провал.

Договорът на българина изтича през лятото и затова от сръбския клуб бяха решили да изкарат прилична цена от него, но Божинов отказа няколко оферти. 

"Разговаряме с няколко клуба, но Божинов досега отхвърли няколко предложения. Ще видим какъв ще е статусът му, когато се върнем в Белград", коментира спортният директор на Партизан Мило Вазура по време на трансферния прозорец.

Въпреки това Божинов самоволно е отишъл на преговори с втородевизионния швейцарски "Цюрих", като дори пропусна лагера на "Партизан" в Кипър. Сега той се завръща да тренира с първия отбор на клуба.

Пред известния споретен ежедневник "Газета дело спорт" самият Божинов обаче заявява, че няма намерение да се разделя с "Партизан" засега. 

"Дали ще се върна в Италия? Идвам в някои градове като Милано и Торино, а останалите не зная. Сега съм добре в Партизан. Той е като Ювентус, има много победи в историята си и винаги поддържа един и същ печеливш манталитет", споделя нападателът. 

В последно време единственото, с което Божинов става известен, са забавните видеа, които пуска от колата си, пеейки песни на Цеца Величкович и отправяйки поздрави към непознати герои. 

На терена обаче "Генерал Божигол", както сам се определи той в едно от видеата си, не се представя кой знае колко впечатляващо. От началото на сезона той има вкарани едва пет попадения.