Софийската математическа и Английската гимназия в Бургас превъртат интернета с близо половин милион гласа, а гласуването за каузите на двете училища продължава до 15 декември на Loop.bg

Надпреварата между учениците от Софийската математическа гимназия и Английската гимназия в Бургас на Loop.bg събра почти половин милион гласа само за една седмица и предизвика истинска еуфория в интернет. Двете гимназии си оспорват титлата "МталанТ".

Феновете на двата отбора останаха верни на първоначалното си намерение да "превъртят интернета" в рамките на състезанието между двете училища и генерираха на сайта изключително интересно съдържание в подкрепа на предпочитаната от тях кауза.

Софийските математици и връстниците им от Бургас "взривиха" интернет, след като затрупаха Loop.bg с креативни видеа и снимки в подкрепа на своите каузи, които събират харесвания и се прибавят към общия резултат на двете училища.

Отборът по математика от СМГ се бори да финансира участието си в международно състезание, което ще се състои през февруари в университета "Харвард" в САЩ.

Английската гимназия в Бургас ги конкурира с проекта за открита класна стая, която да бъде изградена в двора на училището.

Победителят ще бъде определен, когато бъде прекратено гласуването на 15 декември. Дотогава на Loop.bg ще бъдат активни профилите на двете гимназии, в които учениците обясняват защо именно те и тяхната кауза заслужават повече наградата и титлата "МталанТ". 

Преди повече от месец младежката тарифа Mtel Loop се завърна с тонове мобилен интернет към "Фейсбук" и Vbox7 и с предизвикателство към Иван Тишев и Били Хлапето, които се обзаложиха кой от тях ще успее да "превърти интернета" с новия тарифен план Mtel Loop. Двамата се бориха за подкрепата на феновете с различни нестандартни изяви в сайта Loop.bg.

С коледните промоции от "Мтел" и намалени месечни такси от 8,90 (за Mtel loop M) до 18,67 лева (за Mtel loop L) и до 5000 включени минути и SMS-и и 500 МВ мобилен интернет Mtel loop предлага на младите възможност за напълно свободна комуникация.