Клубовете могат да обжалват в 7-дневен срок

Отборите на "Локомотив" (София), ЦСКА, "Марек" и "Хасково" останаха без лиценз за евротурнирите и първенството. Клубът може да обжалва решението на БФС до 24 часа, пише Football24.bg.

Със съобщение на официалната си страница Българският футболен съюз обяви, че тези четири тима не получават лиценз за евротурнирите и родната А група, а отборът на "Черно море" получава лиценз за европейските клубни турнири.

Пострадалите клубове не са успели да уредят взаимоотношенията си с Националната агенция по приходите (НАП) до 31 март.

Виж още: Връщат Рангелов в националния

Причината за отказа за лиценз на "Локо" (Сф) е дълг към НАП, който е на стойност малко над един млн. лв. С оглед на парите, които имат да дават други клубове, той не е толкова голям и се смяташе, че от "Надежда" ще се справят с проблема, като го обезпечат.

Отборите имат 7 дни да обжалват решението на БФС.

Ето и пълния текст на съобщението:

"След проведено редовно заседание във вторник, 19 май, Лицензионната комисия разгледа в детайли всички допълнителни документи на клубовете и отказа издаването на лиценз за участие в европейските клубни турнири и българското първенство на отборите на ЦСКА, Локомотив София, Марек и Хасково. Лиценз за участие в европейските клубни турнири получава отборът на Черно море.

Клубовете, неполучили лиценз, имат право да обжалват в едноседмичен срок пред Апелативната комисия. Всички засегнати клубове са уведомени за решенията на Лицензионната комисия."

Източник: Football24.bg, БФС