"Имало едно време един уестърн" е по кината от 9 октомври

След като вече гледахме първи кадри с Клаудия Кардинале от снимачната площадка на "Имало едно време един уестърн" (Twice Upon a Time in the West), излязоха официалният трейлър и плакатът за филма. 

Режисьор е Борис Десподов (документалния "Коридор №8", късометражния "Три сестри и Андрей"), който е също копродуцент и съсценарист заедно с Андрей Паунов. Оператор е испанецът Джими Гимферер, носител на редица международни награди.

Филмът е произведен от компанията "Артхаус блокбастърс" с финансовата подкрепа на Националния филмов център в копродукция с БНТ и "Аудиовидео Орфей".

Заснет е за близо месец и половина в пустинята Табернас в Андалусия, Южна Испания - една от най-емблематичните локации за жанра “спагети уестърн”, където през 60-те и 70-те са заснети над 600 филма, вкл. класиката на Серджо Леоне "Имало едно време на Запад" (Once upon a time in the West).

За снимачния екип легендарната актриса, облечена на екрана изцяло в "Армани", дори отваря вратите на дома си в Париж. Партнират й Диана Паскалиева, Алекс Брендемюл, Франсес Гарридо, Пепе Фонда, Лаура Конехеро, Красимир Иванов и Лoрънс Бъртън.

Клаудия Кардинале и режисьорът Борис Десподов на снимачната площадка в Испания. Снимка: "Артхаус блокбастърс"

"Беше страхотна емоция да се завърна след цели 47 години отново на снимачна площадка на "Имало едно време на Запад" - и да видя, че всичко е запазено - коментира звездата, навършила вече 77. - Лукино Висконти ме научи на всичко, което знам за киното, и сега се чувствам длъжна да помагам на млади режисьори, правещи първите си крачки в това изкуство, и да се опитам да им предам поне малко от енергията на киното, с което съм закърмена."

Клаудия Кардинале пристига специално за световната премиера, насрочена за 7 октомври в присъствието на 900 ВИП гости в Софийската опера и балет.

От 9 октомври "Имало едно време един уестърн" тръгва и по киноекраните в цялата страна, а на 10 октомври от 16 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна е прожекцията му в рамките на 33-тия фестивал за български игрални филми "Златна роза".

Сюжетът

Бягайки от садистичния си съпруг, Мила попада в призрачен град, някъде в пустинята. Сюрреалистичният пейзаж е служил някога за декор на филмите на Серджо Леоне и местните жители живеят все още в сянката на старите уестърни.

Мила намира работа като домакиня в къщата на мистериозна възрастна жена и много скоро открива, че работи не за друг, а за самата Клаудия Кардинале. Между двете жени се ражда приятелство и те намират сили да се изправят срещу наближаващата опасност.

Скоро се появяват романтичен каубой и мистичен индианец и границата между реалността и фикцията започва да избледнява, а когато се появява злодеят, всичко става като на кино...