Продуцентът иска по 300 долара глоба от милионите зрители, изтеглили филма от интернет

Премиерата на заснетия у нас "Непобедимите-3" в средата на август бе помрачена от интернет пират, който месец по-рано направи филма достъпен в пиратските мрежи онлайн.

Сега "Милениум филмс" възнамерява да избие загубите, като издирва всички 10 млн. души, изтеглили екшъна от пиратското му копие в интернет. Всеки от тях ще бъде поканен да плати по 300 долара на компанията продуцент - в противен случай юристите й ще заведат дела за кражба на интелектуална собственост..

От миналата седмица вече са разпратени близо 550 хил. писма до IP адресите, от които е теглен филмът, съобщава в. "24 часа", като цитира казаното от Ави Лернер пред американското издание "Върайъти".

Ще продължим, докато стигнем до всеки, уверява той, като твърди, че имат IP адресите на още милиони потребители.

Джейсън Стейтъм е сред оригиналните звезди в екипа на "Непобедимите"

В поканите за споразумение има и срок - до 5 октомври, допълва вестникът с уточнението, че "Милениум филмс" е първата продуцентска компания в света, която предприема необичайната стъпка да погне лично всеки потребител на пиратските филмови сайтове.

Според фирмените изчисления загубите им от юли насам възлизат на 250 млн. долара. За Лернер целта не била просто да си приберат пропуснатото - той твърди, че искат да покажат на света, че пиратирането на филми може да бъде наказано..

Фотогалерия: Героите на "Непобедимите-3"

По данни на "Бокс офис моджо" досега лентата все пак е донесла в касите на кината двойно повече приходи спрямо 90-милионния си бюджет. Едва 20% от тези над 180 млн. долара обаче идват от американския пазар. В САЩ премиерата стана най-слабият дебют на поредица, с едва 5,9 млн. в първия ден, а за целия уикенд сумата набъбна само с още 10 млн.

"Непобедимите-3" събира отново на екрана Сталоун и Шварценегер

В актьорския състав са неостаряващи звезди от екшън филмите като ветераните Силвестър Сталоун, Арнолд Шварценегер и Харисън Форд, Мел Гибсън, Келси Грамър, Антонио Бандерас, Долф Лундгрен, Джейсън Стейтъм, Уесли Снайпс, Джет Ли.

Около 2,2 млн. души са свалили "Непобедимите-3" още преди премиерата му по кината, сочи "Върайъти", като добавя, че разпространителите му от "Лайънсгейт" са си издействали забранителни заповеди срещу шест пиратски сайта.

Изданието припомня, че Никола Картие от Voltage Pictures, продуцент на отличени с "Оскар" филми като "Войната е опиат" и "Клубът на купувачите от Далас", също е предприемал подобни действия срещу индивидуални потребители.

"24 часа" заключава, че процедурата е доста тромава, тъй като трябва да се намери и самоличността на заподозрените в пиратство притежатели на IP адреси. "Върайъти" не пропуска да отбележи още един недостатък - негативния пиар, който носи такъв ход срещу кинофеновете.

Шампионката по джудо и настоящ ММА боец Ронда Ръси в ролята на Луна - нежното попълнение в екипа на "Непобедимите-3". Според продуцента на поредицата Ави Лернер се подготвя сценария на женска версия, озаглавена Expendabelles - с изцяло дамски актьорски състав