Антонио Бандерас в "Мачете убива"

Антонио Бандерас

актьор

Може да е прехвърлил 50-те (роден е на 10 август 1960 г. в Малага), но си остава все така чаровен, какъвто е бил още в ранните си филми с режисьора Педро Алмодовар през 80-те. Днес той е един от най-успешните испанци в Холивуд, благодарение на екшъни като поредиците "Маската на Зоро", "Десперадо", "Деца шпиони", които разнообразява с мюзикъли ("Евита"), вкл. на сцена ("Девет", "Зорба Гърка"), драми ("Филаделфия"), хоръри ("13-ият воин", "Интервю с вампир"), трилъри.

С "Кожата, в която живея" (2011) се завърна към корените си, при Алмодовар, а неговият Котарак в чизми заживя собствен живот на 3D след успеха си в анимациите за Шрек... За интегрирането му в киносредите зад Океана принос има и вторият му брак, с актрисата Мелани Грифит (дъщеря на кинозвездата Типи Хедрен), който обаче се разпада през 2014-а, след 18 години заедно.

Снимал се е неколкократно у нас - в "Кодът", "Непобедимите-3", "Живи машини" (Autómata), където финално му партнира Мелани Грифит.

През 2015 г. се записва да учи моден дизайн в Лондон, а малко по-късно поема ролята на Джани Версаче в биографичен филм за покойния италиански моделиер.

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност