Няма да повторя същата грешка. Зная, че ще ме гледат под лупа, категоричен беше бившият най-добър футболист в Премиър лийг

"Благодаря за доверието от страна на президента и треньора. Благодаря също и на хората, които вчера ме посрещнаха по един впечатляващ начин", така започна Суарес първата си официална пресконференция като играч на каталунския клуб, след като вчера записа и неофициален дебют със синьо-червената фланелка, информира Sportal.bg.

"Изпълних една своя мечта от години - да играя в "Барса". Никога не съм мислел, че ще дойде този момент. Много съм развълнуван. Беше прекрасно да играя на "Камп Ноу" снощи, останах възхитен", сподели той. 

"Наказанието е каквото е. Трябва да се приеме. Приех, че имам два месеца да се подготвя. Очаквам да съм на линия за дербито с "Реал Мадрид". Работих упорито, за да подсиля коляното си. В "Ливърпул" играх и по фланговете. Мога да се приспособя към това, което иска от мен треньорът. Меси и Неймар са невероятни. Разбират се много добре. Знаем добре, че можем да играем като силен отбор", увери южноамериканецът.

"Искам да спечеля големи трофеи с "Барса". Бях на "Камп Ноу" при 5:0 срещу "Реал Мадрид"и 4:1 срещу "Арсенал". Искам да се насладя на възможността да играя в "Барселона", каза още Суарес.

"Суарес е нападател, който носи в себе си гола и комбинативността. Ще ни даде много възможности в атака. Свикнал е на високи изисквания. Възхитени сме, че разполагаме с играч като него", сподели спортният директор Андони Субисарета.