След като неотдавна призна, че страда от глаукома, сега фронтменът на "Ю ту" претърпя сериозни контузии, след като падна от велосипеда си

Здравословните проблеми на Боно от "Ю ту", който догодина навършва 55, продължават - той се потроши жестоко по време на велоразходка в Ню Йорк.

Докато карал колело в Сентрал парк, ирландският рокпевец и активист опитал да избегне сблъсък с друг велосипедист и полетял към земята.

След инцидента групата отложи участията си в токшоуто на Джими Фалън, а по-късно стана известно, че травмите на фронтмена им са доста по-сериозни от първоначалните предположения и се е наложила петчасова операция.

Боно е получил фрактура на лицето (в областта на очната орбита), три отделни счупвания на лявата лопатка, фрактура на лявата раменна кост, която се строшила на шест места и пробила кожата му.

Било счупено дори кутрето на лявата му ръка

При интервенцията ортопедите травматолози били принудени да закърпят травмите с три метални пластини и 18 винта. Намеса се наложила също в областта на лакътя, както и за освобождаване на прищипан в счупванията нерв.

Това не се първите здравословни проблеми на Боно - преди месец той призна пред медиите, че носи цветни очила не заради моден каприз, а поради

глаукома, от която страда вече 20 години

Последното му участие преди инцидента беше миналата събота в Лондон, където се включи в записа за новата версия на благотворителния хит Do They Know It's Christmas?, насочена този път към борбата с вируса ебола.

Този месец "Ю ту" бяха съпътствани от лош късмет и във въздуха. Докато се снижавали за кацане в Берлин, където били канени на наградите "Бамби", задната врата на частния им самолет се отворила и багажът на Боно изпаднал. 

Напоследък групата стана обект на упреци

заради решението да предоставят новия си албум Songs of Innocence безплатно за всички клиенти на онлайн магазина iTunes.

Подаръкът им, който се оказа щедро заплатен от "Епъл", беше остро разкритикуван от потребители и колеги, а сънародничката им Шънейд О'Конър го сравни с терористичен акт.