60% от хората заспиват с телефона си в ръка, а 17% го вземат със себе си, дори когато вземат душ

Зависимостта ни от смартфоните и интернет става все по-осезаема. Въпреки съветите на лекари да не държим в спалнята си компютър или мобилни устройства, все по-често ние заспиваме с телефона в ръка.

Това показва изследване върху поведението на хората спрямо мобилните устройства, според което около 60% от хората заспиват в телефон в ръка.

Желанието ни да сме постоянно онлайн и да не пропускаме нищо води дотам, че да пренебрегваме препоръките и да зареждаме телефона си нощното шкафче, като така постоянно имаме достъп до него и го проверяваме от време на време. 

Освен че не го оставяме, докато спим, често се случва вече да взимаме телефона със себе си и в банята. 17% от запитаните в изследването са признали, че носят мобилното си устройство в банята, докато взимат душ. 

Виж още: Как смартфоните променят възпитанието ни

Зависимостта ни към новите технологии се потвърждава и от факта, че 15% от анкетираните са заявили, че по-скоро ще се откажат от редица важни за тях дейности, отколкото от ровенето в телефона. Всеки четвърти пък би предпочел виртуалното общуване пред секса. 

Виж още: Седемте смъртни гряха на смартфоните

И все пак едва 39% от анкетираните заявяват, че са щастливи в своя виртуален свят. Повечето смятат, че имат проблем и че все повече животът в телефона измества реалното общуване.

Не изоставайте в информацията - следете Bulevard.bg и в публичния чат във Viber

Източник: News7