Диджейският сет на Гернот Бронсерт у нас е част от музикалната платформа на "Балантайнс" My Beat

Гернот Бронсерт пристига на 24 януари директно от меката на електронната музика - Берлин, за да разбуни зимните духове с уникалните си аудиоексперименти. 

Германецът излиза пред българските си фенове на сцената на Студио "Орфей, за да представи най-актуалния диджейски сет на електронните формации Modeselektor и Moderat.

Билетите "Ранно пиле" са заредени на цена 20 лв. в магазин "Яко" (ул. "Граф Игнатиев" 43 или с резервация на 0886 333367) и на цена 25 лв. - онлайн или в мрежата на Eventim.bg.

Гернот Бронсерт и Себастиан Шари са основните виновници Modeselektor и Moderat да се превърнат в синоними на необясним хаос от звуци, смесени така, че моментално да ни вдигнат на крака.

Основани малко след разрушаването на Берлинската стена,

Modeselektor и до днес олицетворяват духа на свободна, дори анархистична Източна Германия с музиката си, която, неметафорично казано, е революционна. 

Възходът на берлинчаните започва през 2001-ва, когато срещат Елен Алиен, с която светкавично подписват договор за емблематичния технолейбъл BPitch Control.

Сред вокалистите им е и Том Йорк от "Рейдиохед", с когото записват парчета като The White Flash (2007), Shipwreck, This и Dull Hull (2011).

Паралелно с това от 2002-ра насам тандемът работи с електронния продуцент Апарат (Саша Ринг), с когото създават музикалния проект Moderat.

Смесицата от енергичните бас удари на Modeselektor и по-тъмната, бавна и енигматична музика на Apparat превръщат продукцията им в динамично преживяване, което всеки електронен фен е длъжен "да си причини", твърдят познавачите.

Най-новият резултат от съвместната им работа е албумът, озаглавен II (2013).

Имате шанс да спечелите двойна покана за 24 януари, ако отговорите правилно на следния въпрос:

Moderat са:

а) дует

б) трио

в) квартет

Отговорите пишете в полето за коментари по-долу (със своя истински "Фейсбук" профил).

Чрез томбола изтеглихме един от вас, който е отговорил правилно на въпроса по-горе.

Печелившият:

1. Стефан Асенов

С печелившият ще се свържем във "Фейсбук", за да уточним как ще получи наградата си. Пропускът важи за двама.