Собственикът на Vivacom оставя акциите си на Тръст "Синя България" и Националния клуб на привържениците на "Левски", които през последните дни го нападаха през медиите

Собственикът на "Левски" Спас Русев преспа и изпълни заканата си да напусне клуба. Най-големият акционер в клиба излиза от управата и се разделя с акциите си, след като бе нападан няколко дни подред от "Тръст Синя България" и Националния клуб на привържениците на "Левски" (НКП "Левкси").

"Излизаме от Левски! Акциите ни ще бъдат прехвърлени на НКП и Тръст "Синя България", заявява пред Sportal.bg Евгени Русев, син на Спас Русев е и част от Надзорния съвет на 26-кратните шампиони.

"По повод декларацията на НКП и последните събития в клуба обмислям да напусна Левски, като оставя акциите в клуба и се оттегля от Надзорния съвет", сподели вчера Русев за Спортно шоу Гонг на радио "Дарик".

Напрежението ескалира рязко след две събития - прекръстването на стадион "Георги Аспарухов" на "Vivacom Арена Георги Аспарухов" и загубата 0:1 от Пирин.

Stadion vivacom arena georgi asparuhov

Агитката на практика бойкотира събитието "Единни в името на Левски", когато футболният, баскетболният и волейболният тим се събраха в столичната зала "Универсиада", за да се представят пред феновете.

"Феновете искат едно единствено елементарно нещо и то е клубът да отговаря на името си, на историята си, на традициите си, да бъде там, където му е мястото. В последните осем години в клуба се случват изключително неприятни неща - разочарование след разочарование. Клубът се управлява чрез заеми. Левски е доста популярна марка в България, а от нея не се изкарват пари. Остават доста съмнения за икономически и политически влияния в клуба. Публиката се разбива умишлено", заяви в сутрешния блок на Нова телевизия Степан Хиндлиян, председател на НКП.

"Когато говорим за собственост, трябва да си даваме сметка, че последните две години акциите на Левски се подаряват. От един човек на трима други, след това на още един, който отново подари някакъв процент акции онзи ден. При това положение собствеността на куба е малко имагинерно понятие", коемнтира Хиндлян. 

"Г-н Русев дойде в Левски през август миналата година и получи акциите. Получи близо 90% и надеждите към него бяха, че идва един "фин бизнесмен", както ни беше презентиран от един известен човек - Георги Марков се казва. И хората очакваха, че ще потече златен дъжд, защото идва един човек с много пари от Лондон. Нищо от това обаче не се случи. Г-н Русев ни обяснява за "Челси", обяснява ни разни други неща, които привържениците не ги интересуват. Сериозен разговор по темата "Левски" последите месеци не е имало", заяви още той. 

С акциите си се очаква да се раздели и вторият акционер Даниел Боримиров. Ситуацията напомня на тази в "Ботев" (Пловдив) през есента, когато собственикът Румен Чандъров се оттегли след напрежение с привържениците на тима.

Източник: Нова телевизия