След края на мача, в който "Лудогорец" спечели титлата, той нарече журналист "олигофрен"

След като нарече журналист "олигофрен" и го избута, собственикът на "Лудогорец" и председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев се извини в отворено писмо.

Вълна от недоволство по повод обидните реплики на Кирил Домусчиев, което накара футболният бос да размисли за постъпката си и да напише извинително писмо.

Обидните думи на Домусчиев (видео) дойдоха като отговор на въпроса защо, при положение че отборът му празнува 70-годишнина и става шампион, на мача с "Локомотив" (София) е имало празни места по трибуните.

"Ти говориш някакви глупости. Искаш ли да прегледаме видеоматериалите? Или си олигофрен или не знам... Къде ги видя тези празни места? Айде обясни ми. Искаш ли да ти покажа - има турникети, има касови апарати - да ти покаже г-н Горанов, финансовия министър, колко места сме продали? Така че недей да говориш глупости. С олигофрени не ми се говори. Повече не искам да те виждам и да говоря с тебе... Изчезвай! С олигофрени не искам да говоря", заяви Домусчиев.

За повече спортни новини, четете Football24

Предоставяме пълния текст на посланието от Домусчиев, без редакторска намеса:

"Поднасям своите най-искрени извинения за обидната реплика, която отправих към репортера на bTV след края на мача с Локо (Сф), в който Лудогорец спечели четвъртата си шампионска титла. Реакцията ми бе плод на емоция, тъй като употребените думи не присъстват в моя речник. Това беше реакция в следствие на обидния въпрос от страна на репортера. Аз го възприех като опит да се омаловажат усилията ни по организацията на този празник и да се обидят привържениците на отбора. Тези, които за пореден доказаха своята любов към Лудогорец и напълниха стадиона. През последните месеци ръководството на Клуба и спортно-техническия щаб положихме неимоверни усилия да защитим шампионската титла и да построим едно уникално спортно съоръжение , което е подарък за всички любители на футбола.

Смятам, че в такъв момент емоциите са прекалено силни и всеки един от участниците в проекта има правото да изживее миговете си на радост без негативизма, който през последните месеци се насажда срещу Лудогорец.

Благодаря на всички, които присъстваха на вчерашния празник и с репортажите си показаха, че в българския футбол могат да се случват и положителни неща.

Ние ценим труда на журналистите и аз обещавам, че когато приключи напълно строежа на "Лудогорец Арена" репортерите ще имат възможно най-добрите условия, за да изпълняват задълженията си. Първата стъпка беше направена с новата микс зона и конферентна зала в трибуна "Моци", където сме се постарали да създадем комфорт за репортерите.

С уважение

Кирил Домусчиев"

Виж още: В защита на олигофрена

От "Би Ти Ви медия груп" на свой ред излязоха с позиция, в която заявяват, че са недопустими прояви на агресия или всяка друга форма на намеса в работата на журналистите.

"Призоваваме за спазване на законовите и етичните норми на поведение и реакция в цялото общество. Правилата важат за всички, а позицията на публична личност не дава никакви привилегии", напомнят от телевизията на журналиста.

Източник: Football24.bg