Сред най-новите филмови изяви на попзвездата е сериалът "Мотел "Бейтс", където й е отредена емблематична роля от класическия трилър на Алфред Хичкок (видео)

Едва ли има нещо, което Риана не е показвала на света - било то в социалните мрежи или в своите видеоклипове. Дали обаче предстои да видим и как загива под душа в емблематичната сцена от "Психо" на Алфред Хичкок?

Вероятно да, защото най-новата й филмова роля е във финалния, пети сезон на сериала "Мотел "Бейтс" (Bates Motel), който представлява предистория на класическия черно-бял трилър от 1960 г.

На попзвездата е отредено да играе Марион Крейн, в която навремето се превъплъти актрисата Джанет Лий. Героинята се регистрира в мотела на Норман Бейтс (Антъни Пъркинс) и не след дълго загива от ръката му, докато се къпе под душа.

В сериала ролята му се играе от младия Фреди Хаймор, когото помним като миловидно хлапе от филми като "Артур и минимоите", "Чарли и шоколадовата фабрика", "Хрониките на Спайдъруик".

В майката г-жа Бейтс, вече покойница, се превъплъщава Вера Фармига. Краткият трейлър беше пуснат три седмици преди старта на сезона, който тръгва от 20 февруари по американската телевизия A&E.

Хичкок снима "Психо" по едноименния роман от Робърт Блох, който пък се базира на действителен сериен убиец. Смразяващата сцена с убийството под душа дължи голяма част от емоционалното си напрежение на музиката, която подсилва шока на публиката.

Виж още: 17 цитата от великия Алфред Хичкок

Оттогава насам култовите кадри са сред най-емблематичните за Хичкок - и се смятат за най-запомнящата се смърт в киното въобще, а филмът постига огромен успех.

За да удовлетвори тогавашните цензори, великият режисьор монтира заснетото убийство така, че да не показва нито голото тяло на героинята (и най-вече зърната й), нито раните по него, а оставя въображението на зрителя да допълни ужасяващата сцена.

Междувременно Риана, която дебютира в киното с поддържаща роля в "Бойни кораби" (2012), продължава с актьорските си изяви - тя участва в новата фантастика на Люк Бесон "Валериан и градът на хилядата планети"...

... и е сред осемте дами в женския "Бандата на Оушън" (заедно със Сандра Бълок, Кейт Бланшет, Хелена Бонам Картър, Ан Хатауей и Сара Полсън), който се чака през 2018 г. Първият кадър с тях се появи в самия край на януари.