Някои фрази, които могат да издразнят всеки, независимо от нивото му на търпимост към глупости

Гневът е една от най-силните човешки емоции. Факт е, че хората се гневят в различна сила. Някои палят от нищото, докато за други трябват доста усилия, че да ги видиш как се ядосват. И все пак има някои уж невинни фрази, които могат да извадят човек извън кожата му. 

BrightSide споменава някои от тях: 

"Аз казах ли ти..." / "Знаех си!"

Някой е допуснал грешка и вие се чувствате просто длъжни да му натяквате за това? Трябва да му напомните, че сте го предупредили, но той не ви е чул, и ето го резултата! Важно е да не забравя, че вие сте умни и знаете всичко по-добре от него. И всичко това, вместо да окажете подкрепа? Нищо чудно, че човекът не се възхищава от вашата гениалност, а ви се ядосва.

"Добре."

"Добре" е най-неопределеното съгласие във вселената. То може да значи всичко - от "Ще го направя по-късно" до "Не ме интересува." Затова не се учудвайте, когато видите кръвнишки поглед след някое безизразно "Добре".

"Съжалявам/извинявай, че ти го казвам, но..."

След този израз винаги идва нещо неприятно. Извинявате се на някого предварително, за да можете да му кажете грозната истина в лицето. И се чудите защо се обижда.

Виж още: До какво води патологичната ревност

"Няма да ти е интересно." / "Няма да разбереш."

Трудно е да си представите, че някой може да споделя вашите интереси? Никой няма ви разбере, затова е губене на време да обяснявате? Така само показвате на другите, че ги смятате за невежи по въпроса. 

"Защо не ми каза..."

Разбира се, човек забравя. Когато обаче откажете да признаете грешката си, посочвайки друг за виновен, че не ви е казал, рискувате да си навлечете гнева му. 

"Успокой се!"

Безрачличната реплика "Спокойно!" обикновено води до обратното. С нея подценявате проблема, който има човекът до вас. Вместо да покажете подкрепа и разбиране, вие предпочитате към другия, вие му показвате къде му е мястото.

Виж още: 32% от българите са били преки свидетели на агресия за последната година

"Започна се..."

Човекът до вас от известно време се тревожи от някакъв проблем и е опитвал хиляди пъти да ви накара да го обсъдите, но без резултат. С тази фраза само показвате, че не ви интересува и нямате желание да участвате в решението.

Източник: brightside.me