Може би ви се струва, че Майли Сайръс обсеби Мрежата тази година, но според "Фейсбук" това не е точно така.

Всъщност папа Франциск, който стана и личност на годината на сп. "Тайм", е най-обсъжданата тема в социалната мрежа през 2013-а, според броя на публикациите, където се говори за конкретна личност или събитие (включително с хаштагове).

Думата "избори" (election) пък е втората най-споменавана, следвана от кралското бебе във Великобритания - престолонаследника принц Джордж.

Виж още: Роди се новият британски принц

Майли Сайръс е чак на седмо място в списъка, една позиция след друг голям онлайн феномен тази година - танца "Харлем шейк". 

Трагични събития като бомбардировката по време на маратона в Бостън, кончината на Маргарет Тачър и Нелсън Мандела, тайфуни и наводнения също намират място в десетката на "Фейсбук".

В отсъствието на олимпиада или световно по футбол най-коментираното спортно събитие е било колоездачната обиколка на Франция "Тур дьо Франс".

През годината потребителите на социалната мрежа са отбелязвали най-често семейното си положение и къде са пътували, хвалели са се, че са си направили пиърсинг или имат нов домашен любимец. 

Най-много хора са отбелязали, че се намират в Аржентина, Австралия, Бразилия, Канада, Египет, Франция, Германия, Хонконг, Исландия и Индия. Но те не са маркирали присъствието си на най-големите забележителности, а в паркове и на публични места като "Горки парк", площад "Таксим", кварталът на червените фенери в Хамбург, Дисниленд, "О2 Арена" в Лондон.

За съжаление, България не е сред 15-те държави, за които можеш да провериш най-важните събития, но поне можеш да разгледаш извадка от собствените си значими мигове, както и топмоментите на своите приятели. Това става с опцията Your 2013 Year in Review, която откриваш в личната си страница, точно под профилната снимка.