Знатната двойка показа пред камерите новородения си син на тръгване от болницата в Лондон, където се роди бъдещия крал Джордж VII. Той ще носи името Джордж Александър Луис, или Негово кралско височество Принца на Кеймбридж

"Белите му дробове са много добре развити, поне това е сигурно. Голямо момче е, доста тежичко", пошегува се гордият татко, херцогът на Кеймбридж. Жена му Кейт, от своя страна, заяви, че са много развълнувани: "Моментът е много специален. Мисля, че всеки родител е наясно как се чувстваме."

Като поотрасне, ще му напомня колко е закъснял, допълни Уилям, намеквайки, че раждането се очакваше още в средата на месеца. Прилича на нея, за щастие, заключи той, но Кейт контрира: "Не, не, не съм сигурна за това" - и похвали съпруга си, че вече е сменял пелените на бебето.

Припомни си: Кейт, бременна в четвъртия месец

В двореца Кенсингтън, където се прибра семейството (вж. официалния им сайт), по-късно ги посети прабабата на бебето, кралица Елизабет Втора. Малкият е кръстен на нейния баща Джордж Шести, който бе герой в отличения с "Оскар" филм на Том Хупър "Речта на краля" (2010).

Уилям спази традицията да покаже бебето на кралското семейство публично, на стъпалата пред родилния дом, както постъпиха принц Чарлз и принцеса Даяна при неговото раждане през 1982 г. В чест на покойната майка на съпруга си Катрин бе облечена в синя рокля на бели точки, подобна на онази, която Даяна носи на снимките от първата си публична поява с Уилям.

Въпреки скорошното раждане сме сигурни, че херцогинята ще се възстанови бързо и ще влезе във фотогалерията ни Млади майки в отлична форма. Ден след изписването й тя, бебето и Уилям заминаха за провинцията - при нейните родители Майкъл и Каръл Мидълтън в село Бъкълбъри, западно от Лондон.

Виж и как беше оповестено раждането на кралското бебе на 22 юли.