Стелян Тибериус Куку попадна сред най-добрите шестима хоби-готвачи в сезон 3 на кулинарното шоу

Ако беше останал докрай в третия сезон на "Мастършеф", Стелян Тибериус Куку нямаше да е първият чужденец, който печели българско риалити - вече имаме такива примери като Християна Лоизу в X-Factor и Никола Настески (Лестер) в "Биг брадър All Stars". 

Автомонтьорът от Румъния обаче отпадна след влизането си в Топ 6, докато експериментираше да овкуси порция агнешки котлети със... сос от саке. В предаването "Преди обед" днес хоби-готвачът, който говори седем езика, коментира, че отдава елиминирането си на напрежението и притеснението, довели до грешки.

Преди девет години, когато е дошъл за първи път в България, Стелян разбрал какво означава фамилията му на нашия език, но признава, че не се обижда, защото припознава в себе си тази черта, и то в позитивния й смисъл. От онзи момент нататък той се е влюбил в страната ни и се връща с удоволствие всеки път.

На 29 години, румънецът вече е живял в шест държави и е женен за българка, с която се срещат в Гърция. Познава в детайли холандската, италианската, руската и македонска кухня, а мечтата му бе да спечели "МастърШеф" и голямата награда 100 хил. лева, за да може да се върне със съпругата си в България.

Към момента румънецът работи по няколко общи проекта със своите колеги от MasterChef 3 Петър Киров и Антон Бахчеванов, а паралелно с това приема да стане главен готвач на хотел в Слънчев бряг.

Участието си в кулинарното шоу оценява като повратна точка в своя живот, защото му е дало нова професионална насока. Той отдавна искал да смени попрището на автомонтьор, а като допълнителен плюс отчита приятелството на своите колеги и конкуенти, с които цели три месеца дели кухнята в телевизионното студио.

Споделя, че не е свикнал на уседнал живот, тъй като работата му във верига сервизи го е водила на различни места по света за обмяна на опит. Като свой дом може да определи Мадрид.

Малко познат факт от живота му е неговата страст към цигулката, на която се учил да свири в продължение на шест години. Любовта му към музиката датира от детството, а баща му, който работел като дипломат, обичал след работа да се отпусне с чаша вино под съпровода на класически мелодии.

Източник: Би Ти Ви