Докато се питахме къде изчезна Рене Русо, актрисата навърши 60 и се завърна на екран, а междувременно призна, че страда от биполярно разстройство

След успешна кариера като модел в предишните две десетилетия, през 90-те тя беше едва ли не във всеки втори кинохит, от пробива й в "Смъртоносно оръжие-3" (1992).

По-късно си партнира с Мел Гибсън в четвъртия филм от поредицата и "Откуп", с Дъстин Хофман в "Зараза", с Кевин Костнър в "Тенекиената купа", с Пиърс Броснан в "Аферата Томас Краун", с Клинт Ийстуд в "Под прицел". 

"Твоите, моите и нашите" / Yours, Mine & Ours (2004) и "Хазарт" / Two for the Money (2005) са последните й филми, преди да се завърне през 2011-а в "Тор: Богът на гръмотевиците", където се изкушава да играе кралицата на Асгард - богинята Фрика.

Трейлър: "Тор-2: Светът на мрака" (2013)

В края на този месец Рене Русо е отново по кината, в криминалния трилър с Джейк Джиленхол "Лешояда" / Nightcrawler. Филмът е по сценарий и режисура на съпруга й Дан Гилрой, а за ролята на тв журналистка, написана специално за нея, вече я спрягат като претенденка за "Оскар" при поддържащите актриси.

Героинята й е ветеран пред камерата с 30-годишен стаж, а на 50 вече заема ръководен пост в нюзрума. Под бляскавата си фасада Нина се бори да остане в крак със света, завладян от интернет, където смартфоните доставят информация денонощно.

Рене притежава изумителното умение да показва външна коравост и вътрешна чувствителност, което бе много важно за персонажа, казва за нея съпругът й.

В списъка с предстоящите й роли е и комедията The Intern (Стажантът), с Ан Хатауей и Робърт де Ниро.

Биполярното разстройство, за което разказа в токшоуто на Куин Латифа, я нареди сред колегите й Катрин Зита-Джоунс, Кари Фишър и Стивън Фрай.

Болестта обаче не е било основното в живота й през последните десетина години на доброволно отшелничество. Оказва се, че тя е използвала дългосрочния си отпуск от Холивуд, за да усъвършенства уменията си в градинарството и земеделието, най-вече млекопроизводството.

"Имам 40 крави!", възкликва новоизпечената фермерка за бизнеса си, разположен в околностите на Бъфало, щата Ню Йорк. Сега екологичното им кисело мляко и другите млечни продукти с марката White Cow Dairy минават за едни от най-добрите в страната.

Сега киното не й е приоритет: "Ролята в "Лешояда" беше страхотна, не можех да откажа. Ако не се появи друг толкова вълнуващ персонаж, ще ходя да си доя кравите!".