Oddisee включва страната ни в европейската си обиколка, гастролът му у нас е на 7 април

Един от най-интересните, актуални и продуктивни хип-хоп изпълнители и продуценти идва за първи път у нас тази пролет по покана на Reel Feel и "София лайв клуб".

На 7 април Одиси (Oddisee) ни представя най-доброто от творчеството си и своя нов албум в компанията на първокласни музиканти.

Богатият тембър на Оливър Сейнт Луис добавя плътност и завършеност на това пътешествие през смисления, искрен и разнообразен майсторски хип-хоп.

Истинското име на Oddisee е Амир Мохамед ел Халифа. Майка му е афроамериканка, а баща му - от Судан, което е предпоставка за любопитно влияние в музикалните му предпочитания. Интересът към хипхопа се пробужда у него благодарение на по-големите му братовчеди и не стихва до днес.

Израснал в Мериленд, но роден и живял и в столицата Вашингтон, понастоящем Одиси работи в Бруклин, Ню Йорк. В последния момент се отказва от идеята си да учи визуални изкуства във Филаделфия и се насочва изцяло към правенето на музика.

Работи с такова темпо, че бързо се научава да миксира и да създава сам бийтове и цели парчета, а римите му са запомнящи се, бързи и точни. Сред имената, на които е сътрудничил, се нареждат Хосе Джеймс, Джей Коул, Кендрик Ламар, Flying Lotus и редица други.

Като основни влияния в музиката си Одиси посочва Раким, De La Soul и A Tribe Called Quest - и това се усеща в балансирания му стил, смесващ умело бързи бийтове с джаз и соул елементи, напомнящи за златната ера на хип-хопа.

Рапърите от Източното крайбрежие на САЩ са му близки и заради темите, които засягат, и заради своето наелектризиращо, многопластово звучене. Неслучайно музиката му е включена в реклами на ESPN, Quicksilver, Adult Swim и DC Shoes.

За радост на феновете София е една от спирките на турнето му Beneath The Surface, което обхваща над 50 града в САЩ и Европа. На 7 април е време да се насладим на наелектризиращата смесица от хип-хоп и соул, представена ни от Oddisee заедно с The Good Compny, отговорни за бийтовете и мелодиите зад неговите рими.

Началният час е 23, а "София лайв клуб" отваря врати в 21 ч. Билетите са в продажба от днес, 24 януари, в мрежата на Eventim.bg и са на цена 25 лв. В първия ден има пуснато и ограничено количество промоционални билети по 20 лв. Билетът обаче не гарантира седящо място.

Организаторите си запазват правото на промени.