Близо пет години след хитовия си албум "21" певицата анонсира своето завръщане с новия "25", като публикува отворено писмо в социалните мрежи. Чакаме го на 20 ноември, а междувременно ето и посланието на Адел:

"Когато бях на седем, исках да съм 8-годишна. На осем исках да съм на 12. Когато станах на 12, исках само да съм на 18. После спрях да искам да съм по-възрастна. Сега поставям отметки във възрастовата категория 16-24 само за да видя дали все още мога да излъжа! 

Видео: Кинорежисьор засне новия клип на Адел

Прекарала съм целия си живот дотук в мечти. Винаги съм искала да съм по-възрастна, да съм някъде другаде, да можех да помня, но и да можех да забравям. Искаше ми се да не бях провалила толкова много добри неща заради собствената ми уплаха или отегчение. Искаше ми се да не бях непрекъснато толкова прагматична.

Искаше ми се бях опознала повече прабаба си -

и да не бях опознала така добре самата себе си, защото това означава, че винаги знам какво ще стане накрая. Искаше ми се да не бях си отрязала косата, да бях висока метър и 70. Искаше ми се да бях изчакала и също така да бях побързала.

Адел върху обложката на "21"

Предишният ми албум беше за раздялата, а ако трябва да сложа етикет на следващия, бих казала, че е албум за сдобряването. Сдобрявам се със себе си. Сдобряване заради изгубеното време и заради всичко, което съм направила - но и заради онова, което не съм. Но нямам време да се пазя трохите от миналото си, както бях свикнала. Стореното е сторено. 

Навършването на 25 беше за мен повратна точка - озовах се в средата на третото си десетилетие. Колебаех се дали все още съм млад човек на ръба да остарее или вече съм пълноправен възрастен. Взех решение да продължа и да стана човека, който ще бъда до края на дните си, без да се освобождавам от товара на миналото и старите ми боклуци.

Липсва ми всичко от моето минало - и хубавото, и лошото, -

но единствено защото това време няма да се върне. Когато бях в него, исках да се махна! Толкова типично. Като тийнейджър си седях и говорех глупости, без да ме е грижа за бъдещето, защото тогава нямаше това значение, което има сега. Способността да бъдеш лекомислен във всяко отношение и да се разминеш без последствия. Да следваш правилата и да ги нарушаваш... е дори по-добре, отколкото да създаваш правила.

"25" е за опознаването на човека, в който се превърнах неусетно, без да го осъзнавам. Съжалявам, че отне толкова много време, но знаете как е - животът си тече.

С обич,
Адел"