48-годишният Уейлънд е починал в съня си по време на пътуване за участие

Бившият вокалист на Stone Temple Pilots и Velvet Revolver, Скот Уейлънд е починал на 48 години, пише сп. "Билборд", позовавайки се на съобщение на официалната страница на музиканта.

Уейлънд си е отъшъл в съня си в тур-автобуса, по време на спирка от турнето на групата си Wildabouts в Блумингтън, Минесота. Те трябвало да имат концерт в град Рочестър, Минесота, но събитието е отменено.

Роденият на 27 октомври 1973 г. Скот Уейлънд е сред основателите на бандата Stone Temple Pilots заедно с Робърт и Дийн ди Лео. Групата има огромен успех през 90-те, когато е и пикът на гръндж музиката. 

През 2002 г. Уейлънд е поканен от Слаш да участва в супергрупата му Velvet Revolver, от където е изгонен през 2008 г. През 2013 г. вокалистът беше изхвърлен и от Stone Temple Pilots.

Кариерата на Уейлънд често е засенчвана от проблемите му със зависимостта към наркотиците и алкохола, както и от сблъсъците му със закона (предимно заради наркотиците и алкохола). Буйният му нрав му осигурява множество проблеми, както с колеги, така и с бивши съпруги.

Въпреки всичко Скот Уейлънд оставя след себе си сериозна следа в историята на рока и грънджа с песни като Sex Type Thing, Big Empty, Vasoline, Interstate Love Song, записани със Stone Temple Pilots, както и Dirty Little Thing, Slither, She Builds Quick Machines, записани с Velvet Revolver. И много други...

Източник: сп. "Билборд"