Новият повод за конфликт в Реформаторския блок е за доверието върху образователния министър

Реформаторският блок си намери нов повод за вътрешни крамоли - фигурата на образователния министър. Двата лагера в блока влязоха в конфликт дали да бъде свалено доверието от министър Танев. 

Според бившият министър на образованието и една от ключовите фигури в Движение "България на гражданите" (ДБГ) Даниел Вълчев обяви в интервю за Би Ти Ви, че от другата част на блока (ДСБ) подготвят свалянето на Танев. Изказването му предизвика нова размяна на реплики между двата лагера на реформаторите.

Според последните социологически изследвания проф. Тодор Танев е сред министрите с най-нисък рейтинг.

Самият министър Танев коментира цялата ситуация пред Нова телевизия

"Колкото повече си гледам работата в министерството, толкова по-неудобен ставам". Така проф. Тодор Танев коментира ситуацията, намеквайки какви интереси стоят зад исканията да бъде махнат от правителството.

"Има много стари сили, които са свикнали да получават пари. По новата оперативна програма идват нови пари и предполагам, че сметката им не е излизала с мен. Затегнах кранчетата и затова съм неудобен", каза Танев.

Образователният министър не виждал смисъл и причина да е поставен в клатеща се лодка с правосъдния министър Христо Иванов.

"От първия ми ден на поста атаките не са стихвали. Това всява съмнение в 700 хил. деца, 2 млн. родители в образователната система. Синдикатите са с мен, Съветът на ректорите е с мен, БАН е с мен - не виждам причина да се говори сега за мен", коментира Танев.

Виж още: Проф. Тодор Танев: Днес е повече от важно да се противопоставим на невежеството

"Когато целият Реформаторски блок е против мен, ще се съобразя - но не и когато само една партия е против", обясни Танев и коментира, че според него Радан Кънев винаги го е подкрепял.

"Нека Радан не вярва само на една секретарка. Няма да искам среща с Бойко Борисов, защото има много работа. А с г-н Кънев ще говоря тогава, когато реша, сега съм много нервен", завърши Танев.

Източник: Нова телевизия, Би Ти Ви