Тези хора доказват, че може да се успее и без четене на книги

Редица успели хора по света обичат да четат. За тях книгите са извор на мъдрост, вдъхновение и идеи. И примери за това са много - от бизнесмена Ричард Брансън и създателя на "Фейсбук" Марк Зукърбърг, та до Илон Мъск. Всички те са споделяли някои от любимите си четива, а милиардерът Бил Гейтс много пъти е казвал, че чете около 50 книги на година.

Виж още: Книгите, които чете Бил Гейтс

И все пак не само в книгите се крие успехът, пише "Бизнес инсайдър". И за да се обоснове, дава списък с петима души, които са постигнали успехи, без обаче да четат книги:

- Кание Уест - рапър

Рапърът често отбелязва, че обикновено остава далеч от книгите. "Понякога хората пишат романи и са толкова многословни, и погълнати от себе си. Аз не съм фен на книгите. Никога не бих искал автограф на дадена книга. Аз съм горд не-четец на книги. Харесва ми да получавам информация, говорейки с хора, които живеят реалния живот," заявява той в свое интервю за "Ройтерс" през 2009 г.

- Фльор Пелерин - бивш министър на културата на Франция

През 2014 г. пред "Ню Йорк Таймс" бившият френски министър на културата Фльор Пелерин казва, че не е чела никаква литература в продължение на две години. 

"Признавам, без никакъв проблем, че аз нямах време да чета през последните две години... Четох много бележки и нормативни документи. Четох много новини." Изказването й предизвика вълна на недоволство във Франция. То бе определено като срамно и се чуха дори призиви за оставка.

- Меган Трейнър - певица

През 2014 г. в интервю за сп. "Космополитън" певицата споделя, че не е чела "Петдесет нюанса сиво". Не чета книги, казва тогава тя пред изданието.

- Браян Крзанич - изпълнителен директор на "Интел"

"Аз не чета. Аз не чета книги. Аз нямам време", казва главният изпълнителен директор на "Интел" пред публиката на "Интел Капитъл Глобъл" - среща на върха, която се проведе през октомври. Там той споделя още, че последната книга, която е прочел е била наръчник за заваряване.

- Доналд Тръмп - президент на САЩ

За разлика от Барак Обама, новият президент на САЩ от рано ясно показа, че не е много запален читател. Когато Мегън Кели го подкани да назове любимата си книга (освен Библията и неговият незнайно как написан бестселър "Изкуството на сделката"), той избра "На Западния фронт нищо ново". Когато пък бе попитан коя е последната книга, която е прочел, Тръмп отговоря: "Чета пасажи, откъси, глави, нямам време за цяла книга".

Източник: "Бизнес инсайдър"