Глобалната инициатива в знак на съпричасност с екологичните проблеми на планетата тази година e на 28 март

В 20,30 ч. в България, наред с хората по света, можем да изключим осветлението в домовете си и да спрем потреблението на електроенергия, за да покажем, че ни е грижа за природата и вредите, които човекът й оказва. 

В България през 2015 г. посвещаваме "Часът на Земята" на реките, информират от WWF. Събитието e под мотото "Реките имат нужда от нас - нека им дадем бъдеще" и е съпътствано от прожекции на документалния филм DamNation.

По време на "Часът на Земята" милиони хора от целия свят символично изгасяват осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват. Така всички отправяме призив за по-устойчиво бъдеще, припомнят от организацията. 

"Часът на Земята" дава възможност на всеки човек да разбере какво влияние имат малките постъпки върху голямата планета и как може да използва силата си, за да се справи с климатичните промени. "Часът на Земята" е много повече от 60 минути на тъмно, допълват от WWF България

На 28 март "Мтел" също се присъединява към "Часът на Земята", като изключва осветлението във всички административни и търговски обекти на компанията.

Телекомът отправя призив и към служителите си, както и към своите абонати, затова всички клиенти, посетили магазин на "Мтел" в съботния ден, получават специален подарък - свещичка, която могат да запалят по време на "Часът на Земята".

Източник: WWF България