В Боровец отлагат откриването поради лоши метеорологични условия

Зимният сезон в Банско се открива в събота (13 декември 2014 г.). Снежната покривка там вече се е натрупала и всички любители на зимните спортове могат да са спокойни. В случай, че снегът все пак не е достатъчно, ски оръдия Сезонът стартира с откриването на осем писти, предаде "Нова телевизия".

Програма на откриването на сезона в Банско

За откриването в Банско специално ще пристигнат и три ски легенди от близкото минало - Марк Жирардели, Петър Попангелов и Щефан Еберхартер, като всеки от тях ще има отбор с участници, които ще се включат в състезание.

Друг любопитен момент ще е играта "Ловци на съкровища" с голяма награда – автомобил. Освен това за забавлението на жителите и гостите на курорта ще се грижат Весела Бонева и Ути Бъчваров.

До 20 декември цената за ски карта е 30 лв., а след това ще стане 58 лв. за възрастен. Има намаления съобразно възрастта.

Проблеми с времето отлагат началото на ски сезона в Боровец

Междувременно стана ясно, че заради лошите метеорологични условия и липса на сняг откриването на ски сезона в Боровец се отлага. Сезонът щеше да бъде открит официално също в събота - 13 декември.

За сега от Бороспорт АД не са съобщили конкретна дата за откриването, като в събота ще работи само кабинковият лифт - безплатно, за всички, които искат да се разходят в Рила.