За да постигнете успех, трябва дисциплина и методология

Тези 8 практики ще ви помогнат да съсредоточите усилията си в своето развитие и да се издигнете над посредствеността.

1. Избавете се от материализма

Лъскавите коли и огромният дом наистина са приятни за притежание, няма как да го отречем. Но това са и вторични продукти на успеха, в които за съжаление много глупаци се съсредоточават, вместо да изградят стабилна основа за успех. 

Сведете до минимум материалните си нужди. Така ще можете да се насладите на успеха си без дългове и нервно напрежение.

2. Разширете познанията си

Успехът идва бързо при тези, които откриват нови неща и постоянно се учат на нови неща. Колкото по-бързо се изкачвате по стълбата на успеха, с толкова по-сложни системи и възможности ще се сблъскате. 

"Поглъщайте" цялата информация, която можете. А ако усещате, че не сте наясно с нещо, обърнете се към хората, които имат необходимите познания.

Виж още: Как да успявате в бизнеса - 10 съвета от сър Ричард Брансън

3. Управлявайте очакванията на околните

Хората от обкръжението ви ще очакват да им отделяте време. Успешната личност е публична личност, която трябва да умее добре да планира на кого и колко време да отдели. Да кажете на човека, че имате само няколко минути, и да запазите усещането за собствената му важност е доста трудно. 

Определете си кръг от хора за общуване, с които се обогатявате. Уверете се, че те разбират вашето работно натоварване и няма да се обидят и да вземат присърце това, че няма да успеете за някоя среща.

4. Изучавайте собствените си емоции

Не всички преуспели хора са спокойни и уравновесени. Голяма част от тях познават особеностите на характера си. Те знаят как да използват емоциите си, за да получат желаното, и упорито работят над това емоциите им да не се превърнат в пречка по пътя към успеха.

Опознайте себе си и как емоциите ви определят като личност, и работете над тях.

Виж още: Навиците на богатите

5. Следете здравето си

В главата на всеки съществува идеалният образ на собственото му тяло. Не е задължително да сте атлети, но физическото здраве играе важна роля в успеха на хората. Когато нещата с тялото ви не са наред, това отвлича вниманието от мечтаните постижения. 

Да не говорим пък за сериозните болести, които съсипват живота. Съставете си план какво състояние на тялото си считате за приемливо, направете си график на физическата активност и влезте във форма.

6. Изяснете си въпроса с духовността

Не говорим за религиозност. Преуспелите хора, като Ричард Брансън например, са доста далеч от религиозността. Но те осъзнават какво значи духовност и каква роля играе тя в живота ни. 

Намерете своя път през Вселената и си определете ясен начин за духовно развитие.

Виж още: Съвети за забогатяване от Доналд Тръмп

7. Създайте си етически кодекс

Успешните хора се придържат към свои правила за живот. Техните правила, разбира се, може да не подхождат на всеки, но за да съхраните стабилността и успехите си, трябва да имате своя система от жизнени правила. Собственият мироглед е основата на разбирането как хората трябва да постъпват в живота и трябва да го отстоявате до край. 

Начертайте си собствена етична линия и я спазвайте, така че околните да знаят каква е вашата позиция.

8. Управлявайте времето си разумно

Правилното разпределяне на приоритетите е ключово за успеха. Няма да се доберете до върха, ако се отвличате с маловажни неща. Интелигентното разпределяне на задачите ви освобождава време за големите постижения. Отделяйте време за просвещаване, развлечение и продуктивни дейности и успехът няма да закъснее.

А всичко можем да обобщим с едно изречение – успешните хора сами създават своя живот, а не се подчиняват на общите стандарти.

Виж още: Как се става милионер?