След банкрут Доналд Тръмп успява "да стъпи на краката си" и отново да натрупа състояние от милиарди.

Аз съм успял, защото винаги съм спазвал няколко задължителни правила, които всеки, който иска да забогатее, трябва да следва, казва Доналд Тръмп. Ето кои са те:

Обличайте се подходящо

Още преди да сте си отворили устата, хората вече са ви преценили по дрехите. Според Тръмп колкото по-скъпи са дрехите ви, толкова повече ще ви се доверят останалите.

Опознайте съперника и го провокирайте

За да излезете крачка пред конкурентите, трябва да ги познавате, а за да ги познавате, трябва да видите реакциите им в различни ситуации.

Виж още: Стратегия за успех от създателя на "Форд Мустанг"

Следете сами финансите си

Това е ключово правило за милиардера. Според Тръмп финансистите са абсолютно излишни. За да успеете, трябва да можете сами да управлявате парите си.

Виж още: Уроците на Джак Ма за успех в живота и бизнеса

Не отстъпвайте

Това е другото важно правило, което Доналд спазва. Той не се връща крачка назад и защитава идеите си. Освен това той съветва да не спазвате излишно библейските ценности и в бизнеса да се държите с другите така, както те се държат с вас.

Виж още: Как да успявате в бизнеса - 10 съвета от сър Ричард Брансън

Не прекалявайте с ръкостисканията

Може да прозвучи малко педантично, но според Тръмп ръкостисканията могат да доведат до инфекция и здравословни проблеми. Ако не сте добре със здравето, няма как да правите пари.

Доверете се на интуицията си

За мултимилиардера интуицията е по-важна от съветниците и учебниците по бизнес.

Виж още: Осем златни правила за лидери от Джак Уелч

Мислете положително

Тръмп вярва, че положителното мислене носи и положителни резултати.

Подпишете брачен договор. Задължително! 

Доналд Тръмп си е научил урока, след като се раздели с половината от състоянието си при развода със своята бивша жена Ивана Тръмп. Затова той горещо съветва да не повтаряте грешката му.

Виж още: 11 житейски урока от Бил Гейтс