На специален концерт в София диджеят Иван Шопов и фолклорната формация "Авигея" представят първия си общ албум "Канатица"

И сам войнът е войн, и сам Иван Шопов е One Man Party. Известният български дижджей, който въплъщава в себе си проектите Ivan Shopov, Cooh, Balkansky, Drum Kid ни отправя на музикалното пътешествие One Man Party, на което ще бъде представен и последния му албум "Канатица".

Датата е 18 март, а мястото Пространство 108 (ул. Раковски №108 и ул. г-н Гурко). Зрителите могат да очакват перфектен фюжън от електроника, китара, ней, пиано, кавал с приказни вокали и вдъхновени от българския фолклор мотиви, с които е зареден "Канатица".

Събитие, което по традиция представя различните артистични превъплъщения на Иван Шопов е своеобразно 7-часово съпреживяване на творческата амбиция на талантливия артист и неговия различен поглед към света. 

Именно One Man Party среща Иван и "Авигея" и ги довежда до създаването на "Канатица".

Албумът съдържа десет композиции, претворяващи вековното песенно изкуство на българите, пречупено през музикалната призма на Иван Шопов и младите талантливи народни певици от вокална група Авигея - Сибина Раденкова, Александра Василева, Ралица Кирилова и Милена Великова. В албума взимат участие и музикантите Теодосий Спасов, Димитър Бодуров, Бурак Малчок, Стоимен Стоянов (Nocktern) и Даян Куцаров (L33).

Маратонът One Man Party по традиция ще продължи цяла нощ, а специални гости на събитието ще бъдат Теодосий Спасов, Стоимен Стоянов (Nocktern) и Даян Куцаров (L33).

Специалната вечер ще стартира с колаборацията между Иван Шопов и Nocktern, артистичният trip-hop/experimental/nu-jazz проект на родния продуцент Стоимен Стоянов, които ще представят главозамайващи си ембиънд лайв сет. 

След това на сцената с Иван се качва световно признатият музикален виртуоз - Теодосий Спасов. Общият им проект е магичен музикален синтез, който като в сън  слива мистичната красота на българския фолклор с футуристичната електроника.

По план шоуто плавно трябва да премине към химеричните Авигея, за да представят с Иван за първи път пред българската публика плодът на едногодишната си съвместна работа - албумът "Канатица", увековечаващ красотата на родното културно богатство, доближавайки го до съвременната публика.

Маратонът продължава с превъплъщението на Иван в Balkansky, докато не стигне до подобаващото включване на drum and bass продуцента Даян Куцаров (L33)  и ударния му b2b set с COOH.

Албумът, чиято визия е дело на Ивайло Петров и Емануела Беловарски (Whaleworx Studio) ще може да бъде закупен на място, както и специално изработени облекла в колаборация с Vezba, марка за облекла и аксесоари базирана на българските фолклорни мотиви  и ръчно изработените бижута, вдъхновени от българската шевица - Китна.

Билети "Рано пиле" за събитието могат да бъдат намерени в Магазин Яко на цена 15 лв. Стандартни билети могат да бъдат закупени от мрежата на Ticketportal.bg, в билетен център НДК, бензиностанции ОМV, На Тъмно, както и в книжарници Booktrading на цена между 17 и 20 лв. 

Самият албум "Канатица" може да бъде поръчан предварително от сайта на Иван Шопов