Зейн Малик напусна бойгрупата

Пет години с One Direction се оказаха достатъчни за Зейн Малик, който сложи край на кариерата си в групата, след като дни преди това прекрати своето участие на концертите им в Азия заради "стрес".

Лиъм Пейн, Найл Хоран, Хари Стайлс и Луис Томлинсън продължават като квартет. В официалното съобщение за раздялата, разпространено от групата във "Фейсбук", Зейн се извинява на почитателите, които е разочаровал с този ход, но допълва: "Трябва да сторя това, което чувствам със сърцето си, че е правилно.

Искам да съм нормален 22-годишен,

който е в състояние да си почива и да има право на лично време извън светлината на прожекторите. В лицето на Луис, Лиъм, Хари и Найл имам приятели доживот. Знам, че те ще продължат да са най-добрата група в света."

Колегите му, на свой ред, са опечалени, но декларират, че напълно уважават решението му и му изпращат цялата си любов. Винаги ще си останем приятели с него, обещават четиримата.

През юни започва тяхното турне в Европа и Северна Америка, а по-късно тази година трябва да излезе и петият им албум, продължение на Four (2014).

Последната дума има техният продуцент и основател Саймън Кауъл. "Откакто се запознах със Зейн през 2010 г., станах много привързан - и изключително горд с него. Наблюдавах го как изгражда своето самочувствие и съжалявам, че напуска", заявява той и

уверява феновете, че бойгрупата има бъдеще

Малик, който има пакистански корени по бащина линия, е родом от Брадфорд, в Западен Йоркшир. През 2013 г. той се сгоди за певицата от "Литъл микс" Пери Едуардс.

Миналия месец One Direction спечелиха наградата "Брит" за клип на 2014 г. с You & I, а последният им сингъл със Зейн беше Night Changes, чието видео започва именно с него.