Той разполага с подобрен аеродинамичен дизайн за постигане на по-високи динамични показатели и система за централно заключване с дистанционен достъп без ключ и включена в серийното оборудване система Chevrolet MyLink

Спортният модел Chevrolet Camaro с изцяло обновен дизайн ще започне да се предлага на европейските пазари към края на настоящата година, като цените му в България ще започват от 78 214 лева с ДДС, или без промяна спрямо предходната моделна година. Първите доставки на обновения модел ще могат да бъдат направени на клиентите именно през последното тримесечие на 2013 г.

Новият Camaro отразява най-мащабната промяна в дизайна от момента на официалната премиера на петото поколение на Camaro под формата на концептуален модел през 2006 година. Новият модел се отличава с променено външно оформление, включващо спортни аеродинамични елементи, спомагащи за постигане на по-ефективно охлаждане и стабилност на пътя при движение с висока скорост.

Промените в дизайна придават на Camaro по-съвременно излъчване. Стилистиката на предната част прави впечатление с по-широка долна и по-тясна горна решетка, докато функционалните вентилационни отвори върху предния капак спомагат за отвеждане на топлината и увеличаване на аеродинамичната сила на прилепяне. В задната част промените в дизайна включват пластични форми на капака на багажника, хоризонтално оформление на светлините и дифузьор в долната част на бронята.

6.2-литровият двигател на Camaro постига максимална мощност 432 к.с. (318 кВт) в съчетание с шестстепенната механична предавателна кутия със спортен скоростен лост с къс ход и 405 к.с. (298 кВт) в комбинация с автоматичната трансмисия с TAP функция за ръчна смяна на предавките. 

Системата за централно заключване с дистанционен достъп без ключ до автомобила е част от серийното оборудване, а клиентите могат да поръчат допълнително и функция за стартиране на двигателя без ключ при варианта на модела с автоматична предавателна кутия. 

Технологията Chevrolet MyLink се предлага серийно при обновения модел и предлага цветен чувствителен на докосване екран с диагонал седем инча, видеокамера за следене на маневрите и зоната зад автомобила и функция за гласови команди, която заедно с новия цветен head-up дисплей върху челното стъкло дава възможност на водача да управлява системите в автомобила без да отделя вниманието си от пътя и ръцете си от волана. По желание се предлагат и навигационни системи с картово покритие на цялата територия на Европа.

Новият Camaro може да бъде поръчан и със спортни анатомични седалки Recaro с кожени тапицерии и електрорегулиране за предните места на варианта купе.