Филмът, с работно заглавие "Родам" (Rodham), както е моминското име на Хилари, е посветен на ранната професионална кариера на г-жа Клинтън

След като я гледахме като Дейзи Бюканън във "Великият Гетсби", Кери Мълиган има шанс да се превъплъти в друга култова американска героиня, този път действителна.

За ролята на Хилари Клинтън се конкурират имена като Ема Стоун, Скарлет Йохансон, Рийз Уидърспун, Аманда Сийфрайд и Джесика Частейн, която отрече слуховете.

28-годишната британка, омъжена за фронтмена на фолк любимците Mumford & Sons Маркъс Мъмфорд, обаче била най-вероятният избор, информира "Холивуд рипортър".

Фотогалерия: Кери Мълиган като блондинка и брюнетка

За режисьор на "Родам" е избран Джеймс Понсолт, а сценарият обхваща периода в началото на 70-те, когато Хилари е юристка към правната комисия в Камарата на представителите във Вашингтон, която подготвя процедурата по импийчмънт на президента Ричард Никсън след аферата "Уотъргейт".

Скоро след това тя напуска столицата и се мести в Арканзас, за да омъжи за Бил Клинтън, след което се утвърждава като една от най-влиятелните адвокатки в САЩ, а от 1979 г. става и първа дама на щата, след като съпругът й е избран за губернатор.

През последните две десетилетия е била във вихъра на политиката като първа дама в Белия дом, сенатор от Ню Йорк, кандидат-президент в първичните избори на Демократическата партия и държавен секретар на САЩ през първия мандат на Барак Обама.

Фотогалерия: Биографично, от Холивуд