Трейлър за "С лице надолу", създаден по действителен случай, в кината у нас от 16 октомври

"С лице надолу" (Face Down) - така е озаглавен новият, трети пълнометражен филм на режисьора Камен Калев и независимата продуцентска компания "Уотърфронт филм". Премиерата е насрочена за 13 октомври, а веднага след това, от 16-и, филмът тръгва по кината в София и страната.

Ккопродукция между Франция, Белгия и България, драматичният трилър е вдъхновен от действителен случай, на който Калев попаднал през 2012-а. Две години по-късно, след многобройни интервюта с прототипа и задълбочено проучване по темата, той завършил сценария и започнал снимките. 

За главната мъжка роля е ангажиран номинираният за наградите "Сезар 2003" френски актьор Мелвил Пупо. Той е известен с участието си във филми на Франсоа Озон ("Басейнът", "Време за раздяла"), Ксавие Долан (Laurence Anyways / "Лоурънс както и да е") и Раул Руис. Най-новата му роля е в "Край морето" на Анджелина Джоли, с Брад Пит.

Мелвил Пупо е един от малкото професионални актьори във филма. Останалите са хора без опит в киното, подбрани след многобройни кастинги по автентични локации, които Калев провежда в периода 2012-2014 г. Именно така той се среща със Сехер Небиева, 16-годишно момиче, която след задълбочени тестове е избрана за главната роля във филма измежду 1200 кандидатки.

Камен Калев нашумя с пълнометражния си дебют "Източни пиеси", награден на кинофестивала в Токио, а главните роли в следващия му филм "Островът" също изпълняваха чужденци - Туре Линдхарт и Летисия Каста. Миналата година в Кан беше представен негов късометражният филм в рамките на омнибус проекта "Мостовете на Сараево".

"С лице надолу" засяга наболяла не само за родната действителност тема - трафика на хора. Филмът насочва вниманието и към други социални проблеми: престъпността, корупцията, бедността - сочени като основни причини България да бъде на едно от първите места в трафика на момичета, проституиращи в Западна Европа.

Мелвил Пупо влиза в ролята на Сами - французин, обвинен в контрабанда на фалшиви пари от страната ни към Франция. За да избегне затвора, той става информатор на френската полиция и се внедрява в български канал за трафик на хора.

Постепенно се сближава с Елка, проститутка от ромски произход. Обстоятелствата ги притискат и те са принудени да бягат заедно.

Чувствата, които се зараждат между тях, му помагат да се изправи срещу своите демони. Неговото изкупление става нейното спасение...

Следете най-актуалните новини около филма на: https://www.facebook.com/tetebaissee

Източник: Waterfront Film