Стражът ще играе за състава на турския "Мерсин"

26-годишният футболист премина успешно медицински тестове, след което парафира с клуба двугодишен контракт, информира Sportal.bg

Михайлов-младши от три дни се намира в Турция, където преговаряше с три местни тима. Преди това той разтрогна договора си с "Верона" по взаимно съгласие. 

Новото ръководство на "Мерсин" има желание да направи добър отбор, като вече близо 20 футболисти са привлечени след влизането в Суперлигата и целта е да остане в турския елит. 

Oчаква Михайлов да дебютира на 14-и септември в Истанбул срещу "Касъмпаша"

През последната година във "Верона" Михайлов бе на пейката първите шест месеца, а след това поради контузия остана извън строя за близо четири месеца. В Италия той изигра едва един мач за Купата на страната със "Сампдория". 

Поради тези причини футболист номер едно на България за 2011 остана извън сметките на Любослав Пенев за предстоящата първа европейска квалификация с с Азербайджан в Баку. 

Вратарят това лято подписа предварителен договор с новака в Русия УФА, но след това разтрогна след предложение от "Бастия". Преговорите с френския тим пропаднаха, а преди дни това стана и с английския "Фулъм", където играе Николай Бодуров.