"Лунният" модел LunarEpic Flyknit преодолява гравитацията и се отличава с революционната си височина при глезена, новата tooling система, виртуалната форма и ненадмината мекота.

Дизайнерите на Nike paботят по представянето на "лунния" модел LunarEpic Flyknit над година и половина с намерението да повторят феноменалния успех на футболните бутонки Nike Magista.

Виж още: Nike (р)еволюцията в обувките за бягане 

Стремежът им е да създадат обувка за бягане, която кара крака, глезена и стъпалото да работят заедно като един механизъм, като подчертават естественото движение и усещането за лекота.

На финала водещите разработчици на компанията създават обувка, която отговаря на основните нужди на бегачите: отлична форма, плътност, скорост и сила.

За да постигнат желания ефект, дизайнерите проектират свърхлека, еднослойна дишаща горна част Nike Flyknit с разнообразна плътност на плетката за динамична и стегната форма, която плътно прилепва към свода, петата и предната част на стъпалото.

В същото време при глезена е добавена височина, а влакната Nike Flywire са заздравени, за да увеличат стабилизирането на стъпалото и здравината на обувката.

При работата по LunarEpic дизайнерите искат да акцентират върху естествения отпечатък на крака и разпределението на налягането при бягане. Те добавят подметка с лазерно изрязани геометрични набраздявания, които увеличават компресията.

Те са изляти от пяна Lunarlon, като всеки елемент се движи самостоятелно, което води до изключително бягане. Подсилването на омекотяването и сцеплението пък осигурява отличен преход от петата към пръстите и автоматично възстановяват енергията при бягане.

Новото ходило напомня класическия Lunarlon, но дизайнерите прилагат иновативна технология с двойна инжекция. Използвайки топлина вместо лепило, те сливат два видя пяна в едно - традиционната Lunarlon с полиуретан - и така лазерно излятото ходило става много по-меко и притежава целева гъвкавост в различните зони.

В комбинация тези няколко компонента оформят спортна обувка без аналог досега, с почти виртуална форма, която отлично се адаптира към движенията на тялото и създава усещане за еластичност, удобство и максимална мекота.

Моделът е гъвкав и идеален за тренировъчни бягания, бягане на дълги разстояния, пистови бягания или възстановителни бягания.

LunarEpic Flyknit е в продажба от 18 март в магазините Nike Only Store в "Парадайс център" и "Сердика център"

Източник: Nike