Кои атлети не оставят бакшиши в заведенията

Професионалният спорт може да направи добрите и популярни спортисти милионери. Договорите, сключвани с отбори и за реклама, запечатват суми, за които обикновения човек звучат баснословно. Реално погледнато, професионалните атлети могат да изкарат за месец възнаграждението на офис служител за няколко години. И въпреки това се оказва, че някои от най-големите спортисти всъщност са безбожно стиснати.

Вероятно това е и една от причините тези деветима спортисти да са запазили голяма част от парите си - защото когато сметката достигне до тях в клуб или ресторант, те оставят минимален бакшиш, ако изобщо оставят някакъв. 

Ето някои от най-стиснатите спортисти според сп. The Richest, цитирано от Profit.bg:

Дерик Брукс

След като отборът ти спечели голям трофей, е нормално да се главозамаеш и да си над нормалните неща, например да дадеш бакшиш в ресторанта. Изглежда такъв е случаят с бившия състезател по американски футбол от Тампа Бей, Дерик Брукс. Докато бил в ресторант в Тампа, той получил безплатно ястие само защото хората в ресторанта се радвали да го видят. За съжаление на същите тези хора Брукс не бил много благодарен и си изял подаръка, без да им остави бакшиш.

Алън Айверсън

По време на ергенското си парти във Филаделфия, Айверсън хвърлил две банкноти от по 100 долара на мениджъра на заведението и си изчезнал, без да остави бакшиш. Тези 200 долара оправяли втората сметка на компанията на Айвърсън в заведението, след като първата била платена от майката на баскетболиста. В същото време Айверсън често е забелязван в Лас Вегас да играе хазарт, като на всеки десетина минути изважда от джоба си по 10 хил. долара.

Виж още: Топ 10 на най-богатите порноактриси

Леброн Джеймс

Репутацията на Леброн по отношение на бакшиша за персонала е далеч от легендарна. По време на вечеря в заведение в Кливланд, Джеймс успял да направи 800 долара сметка до 3,45 ч. сутринта. Вместо да остави на сервитьорите полагащия им се бакшиш, защото са останали толкова до късно, Леброн им дал само 10 долара, или 1,25% от сметката.

Дуейн "Скалата" Джонсън

След като хапнал пържола в ресторант в Тексас, бившият кечист и настоящ актьор оставил само 5% бакшиш на сервитьора. Тези 5% се равнявали на 7 долара. Освен това той помолил ресторанта да отваря по-рано, когато идва да се храни, за да не се сблъсква с папараците.

Майкъл Джордан

Майкъл Джордан не оставя бакшиши дори когато сметката му надхвърля 1000 долара. В ресторантите в Чикаго той дори имал слава на човек, който в никакъв случай няма да остави нещо допълнително на сервитьора. В залеза на кариерата му във Вашингтон също не е известно да е оставял бакшиш някъде.

Виж още: 1/3 от населението на Земята живее в бедност

Дан Марино

Въпреки че е смятан за един от най-добрите състезатели по американски футбол, репутацията му сред персонала на ресторантите далеч не е толкова величествена. Марино дори не разговаря директно със сервитьорите - това обикновено било задължение на някой от неговия антураж. Марино оставя 10 долара бакшиш за 210 долара сметка, което представлява приблизително 5%, ако бъде закръглено. Сервитьор в Клиъруотър, щата Флорида, разказва, че получил 10 долара бакшиш за сметка от 150 долара.

Скоти Пипън

Подобно на своя бивш съотборник Майкъл Джордан, Скоти Пипън има репутация, че дава малки бакшиши. В ресторант в Портланд той оставил 25 долара бакшиш за сметка от 800 долара. Междувременно се хвалел пред съотборниците си, че не оставя нищо на сервитьорите.

Пийт Сампрас

Според автобиографията на Андре Агаси, Пийт Сампрас е доста стиснат по отношение на бакшишите. Веднъж Агаси попитал вале в хотела, където двамата тенисисти били отседнали, какъв бакшиш му е дал Сампрас. Момчето му отговорило, че е получило точно един долар. Агаси по-късно се извини на колегата си, след като Сампрас обяви, че е разстроен от тази история.

Виж още: За да имаме винаги пари

Тайгър Удс

За разлика от колегите си от голфа Фил Микелсън и Бъба Уотсън, Тайгър Удс е известен с това, че никога не носи пари в себе си и следователно никога не оставя бакшиш. Въпреки факта, че разполага с около 500 млн. долара, Тайгър никога не носи пари у себе си. Като резултат се е случвало някои от любовниците, с които е излизал, да оставят бакшиши вместо него.